pijl
U bent nu hier: Home / Teams / Teamcoaching

Teamcoaching

Wil jij alles uit je team halen? Wil je écht succesvol samenwerken? En wil je de volgende stap zetten in de ontwikkeling van het team? Dan is teamcoaching iets voor jouw team!

Als je veranderingen in het team wilt doorvoeren om succesvoller samen te werken en betere resultaten te behalen, dan moet je kijken naar de gedragspatronen binnen het team. Daar help ik jullie graag bij.

training coaching zwolle IMG 9511leeggrijs

Samen gaan we aan de slag met: het onderzoeken van de sterktes en zwaktes van het team, de verschillen tussen de teamleden in kaart brengen, de onderlinge verhoudingen en bewustwording van eigen gedrag. Zo ontdekken we hoe de teamleden elkaar (nog) beter kunnen aanvullen en gebruik kunnen maken van elkaars kwaliteiten. Door hier op in te spelen kun je de doelen van het team bepalen en behalen én ontstaat er weer ruimte voor nieuwe ideeën en ontwikkelingen. Bovendien haal je zo het beste uit ieder teamlid naar boven!

Echte aandacht, een positieve benadering in een rustige en veilige sfeer, dat zijn kenmerken van mijn teamcoaching.
Teamcoaching is uit te breiden met individuele coachgesprekken voor het hele team of enkele teamleden.

Voorbeelden van situaties, vragen en/of ervaringen waar ik jullie mee kan helpen:

  • Omgaan met stress en hoge werkdruk
  • Teamontwikkeling
  • Samenwerking verbeteren
  • De kwaliteiten en valkuilen van het team in kaart brengen
  • Teamplannen opstellen en behalen
  • Pedagogisch klimaat en handelen

 

Mijn ruim 15 jaar onderwijservaring, onder andere als teamlid en teamcoördinator, maakt dat ik uit eigen ervaring weet wat er in onderwijsteams speelt en waar leraren tegenaan lopen.  Ik kan daarom vanuit de praktijk met jullie meedenken. Ik geef graag praktische handvatten en tools waar je direct mee aan de slag kunt.

Ook met andere dan bovenstaande situaties en/of vragen ben je van harte welkom bij mij. We beginnen altijd met een vrijblijvend kennismakingsgesprek om samen te onderzoeken wat de vraag en/of doelstelling is. We bespreken welke resultaten je wilt bereiken en hoe we dit borgen. En we kijken samen of ik de juiste persoon ben om het team te coachen. 

Mijn doel is ook jouw team (weer) vanuit kracht en jullie gezamenlijke passie voor het onderwijs met plezier te laten samenwerken en functioneren. Het natuurlijke gevolg daarvan is een verbetering van de resultaten.

De planning van teamcoaching en individuele coachgesprekken gaat altijd in overleg en kan bij de school zelf of op locatie plaatsvinden. Ik kan de hele organisatie uit handen nemen of alleen de training geven.

Aan de hand van het kennismakingsgesprek stel ik een vrijblijvende offerte op.

Neem contact op