pijl
U bent nu hier: Home / Marieke

Maat coaching & training, dat ben ik : Marieke Maat

Ik ben 41 jaar, moeder van drie kinderen, gelukkig getrouwd en ik ben coach en trainer in mijn praktijk Maat coaching & training. Jarenlang werkte ik met veel plezier als leraar in het MBO. Ik genoot van het lesgeven en van de vele contacten met mijn leerlingen en collega's.
Naast het lesgeven was ik onder andere teamcoördinator, onderwijsontwikkelaar en teamspecialist Passend Onderwijs. Het meest genoot ik van het coachen van collega's, zowel met pedagogische als persoonlijke vraagstukken, en het begeleiden van groepen en individuele leerlingen binnen Passend Onderwijs. 

Daarom besloot ik een opleiding aan de Academie voor Coaching & Counseling te volgen om mijn coachvaardigheden verder uit te bouwen en me te specialiseren in coachen en trainen binnen het onderwijs. Tijdens mijn opleiding heb ik onder andere veel geleerd over mijn hooggevoeligheid. Ik heb geleerd op mijn gevoel en intuïtie te vertrouwen en zet mijn hooggevoeligheid nu in als kracht.

Een paar jaar geleden liep ik vast in de combinatie van mijn drukke werk en privéleven. Ik kwam thuis te zitten met een burn-out. Al die jaren had ik voor iedereen gezorgd, maar ik was vergeten om ook voor mezelf te zorgen. Een intensieve tijd van bezinning en herstel, met de nodige professionele begeleiding, volgde. Ik leerde mezelf steeds beter kennen,  ik leerde grenzen te stellen en steeds beter voor mezelf te zorgen. Het riep vragen op zoals wat wil ik graag doen? Waar word ik nu echt blij van?

Het coachen van leraren, leerlingen en teams gaf en geeft me zoveel energie en voldoening, daar wilde ik mee verder.
En juist mijn eigen zoektocht naar mezelf en mijn jarenlange onderwijservaring helpen me anderen nog beter te begeleiden.
Ik merk dat de leraren(teams) en studenten die bij mij komen dit heel prettig vinden.

In 2018 ben ik voor mezelf begonnen en wat een goede keuze is dat geweest! Ik geniet van de combinatie van mijn werk en mijn gezin en van de balans die ik daarin heb gevonden.

Neem contact op