pijl
U bent nu hier: Home / Teams / Intervisie

Intervisie

Over het onderwijs heeft iedereen een mening. Jullie staan midden in de dagelijkse realiteit en niemand begrijpt beter waar je tegenaan loopt dan je collega’s. Dat maakt intervisie een zeer geschikte methode voor het onderwijs.

Intervisie is een methode waarmee collega's elkaar helpen om beter te worden in hun werk. In groepsverband bespreek je een werkgerelateerde vraag of probleem die bij iemand in de groep leeft. Dit kunnen vakinhoudelijke kwesties zijn, maar ook vragen of problemen die met het persoonlijk functioneren te maken hebben.

training coaching zwolle IMG 8612grijs

Samen met andere onderwijsprofessionals - je teamleden of collega's die hetzelfde vak geven - bespreek je vervolgens de vraag of probleem. De deelnemers stellen vragen aan de inbrenger, om de situatie zo helder mogelijk te krijgen. Vervolgens help en adviseer je degene die een vraag of probleem heeft ingebracht. Ondertussen deel je ervaringen, reflecteer je op je eigen gedrag en doe je nieuwe kennis en vaardigheden op. Zo leer je van elke vraag of probleem en help je tijdens een intervisie ook jezelf!

Dat maakt intervisie een waardevol instrument binnen het onderwijs!

Met intervisie help en leer je van en met elkaar binnen de school,  zo blijf je samen scherp.

 

 

Ik stel elke intervisie op maat samen naar de wensen van jullie school/team. Om tot een voorstel te kunnen komen, kom ik graag langs om samen te onderzoeken wat de vraag en/of doelstelling is. We bespreken welke resultaten je wilt bereiken en hoe we dit borgen. En we kijken samen of ik de juiste persoon ben om de intervisie te begeleiden. 

De planning van een intervisie gaat altijd in overleg en kan bij de school zelf of op locatie plaatsvinden. Ik kan de hele organisatie uit handen nemen of alleen de intervisie begeleiden.

Aan de hand van het kennismakingsgesprek stel ik een vrijblijvende offerte op.

Neem contact op