pijl
U bent nu hier: Home / Coaching

Coaching

Stress- en burn-out coaching

Al een tijdje merk je dat het niet zo lekker loopt. Je bent uit balans en zit laag in je energie. Af en toe gespannen of gestrest zijn, hoort bij het leven. Maar als dit langdurig aanhoudt, dan kan dit tot overbelasting en stressklachten leiden. Vaak ben je er niet eens van bewust dat je gestrest bent, terwijl je lijf wel signalen afgeeft. De eerste signalen zijn vaak vermoeidheid, slechter slapen, kort lontje en piekeren, naast fysieke klachten zoals hoofdpijn of gespannen spieren.

Of het nu om lichte stressklachten gaat of om flinke burn-out klachten, samen onderzoeken we wat je nodig hebt om te herstellen. Als burn-out coach leg ik je uit wat er in je lijf en brein gebeurt door stress. We maken jouw stressklachten inzichtelijk en ik coach je aan de hand van de CSR methode stapsgewijs naar je herstel. Ik sta naast je, luister naar je zonder oordeel en ondersteun je zodat jij weer grip op je leven krijgt.

Omdat ik zelf een burn-out heb gehad, begrijp ik jou als geen ander. Ik weet hoe het is om je opgejaagd, gestrest en uitgeput te voelen. Ook ik heb van alles geprobeerd op weg naar herstel. Ik weet dus wat wél en niet werkt.

Ik ben erkend CSR-coach® en als partner aangesloten bij CSR Expertisecentrum stress en veerkracht
Als CSR-coach® voldoe ik aan strenge toelatingseisen en wordt mijn coachkwaliteit op het gebied van stress en burn-out gewaarborgd door supervisie, evaluatie en bijscholing.

De CSR-methode is een psychobiologische aanpak voor stressklachten en burn-out met begeleiding op drie niveaus: lichaam, psyche en gedrag.

Meer lezen over hoe ik je help herstellen van burn-out? Download het gratis e-book 'In 3 fases herstellen van burn-out'

Download het e-book

De CSR-methode in een notendop:

✔️  Wetenschappelijk onderbouwd

✔️  Bewezen effectief

✔️  Eerst fysiek herstellen, dan pas mentaal

✔️  Effectiever en duurzamer dan een puur psychologische begeleiding

✔️  Meetbaar resultaat d.m.v. de CSR Vragenlijst Stressklachten


Kenmerkend in CSR-coaching zijn de 3 fasen:

  • Fase 1: Roofbouw stoppen en fysiek herstel
  • Fase 2: Reserves aanvullen en zelfmanagement verbeteren
  • Fase 3: Re-integreren en conditieopbouw

 

Wil je weten hoe stressklachten en burn-out ontstaan?
In deze korte video wordt het helder uitgelegd: 

Wil je weten wat je moet doen als je (denkt dat je) een burn-out hebt? 
Bekijk dan deze korte video: 

Kijk voor meer informatie op csrcentrum.nl.

Sessies vinden plaats in mijn praktijkruimte in Zwolle, wandelend in de natuur of online, afhankelijk van jouw klachten, wensen en mogelijkheden.

 


Lifecoaching 

Wie ben je eigenlijk? Wat maakt jou gelukkig?

In een persoonlijk coachtraject gaan we samen aan de slag om de verandering in te zetten naar een energiek en waarde(n)vol leven.  Werken aan inzicht en bewustwording staat centraal.  Thema’s waar ik mee werk zijn onder andere inzicht krijgen in je (gedrags)patronen, gedragsverandering, grenzen stellen, perfectionisme en je eigen behoeften (her)ontdekken.
Je komt er weer achter wie jij bent en wat bij jou past.

Ik luister naar jou, zonder oordeel. Ik ben er om je te motiveren, inspireren, maar ook om je een spiegel voor te houden en je uit te dagen om concrete stappen te zetten. Tijdens de gesprekken maak ik graag gebruik van verschillende oefeningen. Ik werk met diverse ervaringsgerichte coachtechnieken zoals de Transactionele Analyse, Voice Dialogue en ACT. Ik vind het belangrijk dat je bij mij een vertrouwde en veilige omgeving vindt, waar je jezelf kan zijn, zodat je de verandering écht durft aan te gaan.

Cliënten omschrijven mijn stijl als betrokken en toegankelijk. Ik ben empathisch en weet snel tot de kern door te dringen. 

De coaching vindt plaats op mijn kantoor in Zwolle, wandelend in de natuur of online, afhankelijk van jouw klachten, wensen en mogelijkheden.

𝑀𝑎𝑟𝑖𝑒𝑘𝑒 𝑖𝑠 𝑧𝑒𝑒𝑟 𝑘𝑢𝑛𝑑𝑖𝑔 𝑒𝑛 𝑤𝑖𝑠𝑡 𝑠𝑛𝑒𝑙 𝑖𝑛 𝑡𝑒 𝑠𝑝𝑒𝑙𝑒𝑛 𝑜𝑝 𝑣𝑒𝑟𝑠𝑐ℎ𝑖𝑙𝑙𝑒𝑛𝑑𝑒 𝑠𝑖𝑡𝑢𝑎𝑡𝑖𝑒𝑠. 𝐷𝑒 𝑣𝑒𝑟𝑠𝑐ℎ𝑖𝑙𝑙𝑒𝑛𝑑𝑒 𝑚𝑒𝑡ℎ𝑜𝑑𝑖𝑒𝑘𝑒𝑛 𝑑𝑖𝑒 𝑧𝑒 ℎ𝑒𝑒𝑓𝑡 𝑖𝑛𝑔𝑒𝑧𝑒𝑡, ℎ𝑒𝑏𝑏𝑒𝑛 𝑚𝑒 𝑔𝑒ℎ𝑜𝑙𝑝𝑒𝑛 𝑚𝑒𝑒𝑟 𝑔𝑟𝑖𝑝 𝑡𝑒 𝑘𝑟𝑖𝑗𝑔𝑒𝑛 𝑜𝑝 𝑚𝑖𝑗𝑛 𝑤𝑒𝑟𝑘𝑑𝑟𝑢𝑘. 𝐵𝑒𝑤𝑢𝑠𝑡𝑤𝑜𝑟𝑑𝑖𝑛𝑔 𝑣𝑎𝑛 𝑠𝑖𝑡𝑢𝑎𝑡𝑖𝑒𝑠 𝑖𝑠 ℎ𝑒𝑡 𝑏𝑒𝑙𝑎𝑛𝑔𝑟𝑖𝑗𝑘𝑠𝑡𝑒 𝑤𝑎𝑎𝑟 𝑀𝑎𝑟𝑖𝑒𝑘𝑒 𝑚𝑒 𝑏𝑖𝑗 𝑔𝑒ℎ𝑜𝑙𝑝𝑒𝑛 ℎ𝑒𝑒𝑓𝑡, ℎ𝑖𝑒𝑟 ℎ𝑒𝑏 𝑖𝑘 𝑖𝑛 𝑚𝑖𝑗𝑛 𝑑𝑎𝑔𝑒𝑙𝑖𝑗𝑘𝑠𝑒 𝑙𝑒𝑣𝑒𝑛 𝑛𝑜𝑔 𝑣𝑒𝑒𝑙 𝑝𝑟𝑜𝑓𝑖𝑗𝑡 𝑣𝑎𝑛.t

Interesse in een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Daar maak ik graag tijd voor.

Neem contact op

 

 

 

Locaties

Gesprekken kunnen plaatsvinden in mijn praktijkruimte in Zwolle, online via Teams of Zoom, wandelend in de natuur of een andere locatie die we samen afspreken.

Neem contact op